Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0274 614 3448
WEB https://tavsanliteml.meb.k12.tr
Adres : Kavaklı Mahallesi Tunçbilek Caddesi No 2 Tavşanlı KÜTAHYA
VİZYON : Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Atatürk ilke ve inkılaplarına saygılı ve onların takipçisi, ilerideki yaşamlarında ülkemizi yurt içi ve dışında temsil edebilecek donanıma ve gerekli liderlik özelliklerine sahip, kendi örf ve adetlerine saygılı, değer yargılarına sahip çıkan, sorumluluk duygusu taşıyan bireyler yetiştirmek. İçinde bulunduğumuz toplumun, çevrenin gelişimine büyük katkılar sağlayacak şekilde; BİLİM, KüLTüR ve SANAT MERKEZİ OLMAK.
MİSYON : Türk Milli Eğitimi genel amaç ve temel ilkeleri ile Mesleki ve Teknik Orta öğretim Kurumlarının amaç ve görevlerine uygun olarak; a. Bütün öğrencilere ortaöğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vererek, onlara kişi ve toplum sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları arama ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci ve gücünü kazandırmak. b. öğrencileri ilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda; hem mesleğe hem de yüksek öğretime, hayata ve iş alanlarına hazırlamak. c. İş alanlarının gereksinimi olan orta düzeyde teknik elemanlar yetiştirmek. d. çevrenin eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılamak. Okulda yapılan meslek eğitimini iş hayatının gerektirdiği koşullarda gerçekleştirmek ve okul - çevre işbirliğini kurmak.
BAŞARILAR : Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Halk Oyunları Ekibimiz Türkiye 2. si Olmuştur.

Mesleki Uygulama Labaratuvarı :18
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler : 08:00 / 17: 30
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis : Yok
Ulaşım : İlçemize Karayolu ve Demiryolu ile ulaşabilirsiniz.
Yerleşim Yeri : İlçemizle ilgili detaylı bilgiye ana menüden ulaşabilirsiniz.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine 45Km / Okulumuz İlçe Merkezinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 9.Sınıfa 204 sınavsız 30 sınavlı olmak üzere 234 kontenjan girilmiştir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 53,71 - 94,25
Okulun Sınav Başarı Durumu : %20
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Kapsayıcı bir eğitim anlayışı ile çalışmaktayız.
Sportif Etkinlikler : Satranç, Futbol, Oryantiring, Halk Oyunları, Güreş, Dart
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak Fuarı, Bahar Şenliği, Mezunlar Buluşması Etkinliği
Proje Çalışmaları : Okulumuz 2019 yılında AB Projesi başvurusu yapmış ve kabul olmuştur. Bu projeler ile her yıl öğrencilerimiz Avrupa ülkelerinde staj yapmaktadır. Ayrıntılar projeler başlığındadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2016 Yılında İki Ülkeye farklı öğrenci grupları ile gerçekleştirilecek olan hareketlilik Ulusal Ajans tarafından desteklenmiştir. 2017 Yılında "İSTİHDAMA GİDEN ÜÇ BOYUTLU YOL" isimli projemiz Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. 2020 Yılında bölgemiz ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından 632.000,00TL lik hibe projemiz desteklenmeye uygun görülmüştür. Her yıl projemiz mevcuttur. Ayrıntılı bilgiler projeler başlığı altındadır.
Diğer Hususlar : Bölgemizde ve Ülke genelinde faaliyet gösteren savunma sanayisi ile lider sanayi kuruluşlarında mezun öğrencilerimiz çalışmaya başlamaktadır.